Održavanje bazena

Nakon izgradnje bazena potrebno je voditi brigu o čistoći bazena, kao i o dezinfekciji vode u bazenu. Možete se opredijeliti za ručno održavanje ili ugraditi neku od automatika za održavanje vode u bazenu.

Tijekom vrućih proljetnih dana bazen se može koristiti za odmor i opuštanje svako poslijepodne ili tijekom vikenda odnosno slobodnih dana. Iako se vanjski bazeni upotrebljavaju većinom tijekom ljeta, sezonu kupanja može se produžiti upotrebom bazenskih kupola ili dogrijavanjem vode uz kombinaciju sa termopokrivačem.

Ukoliko planirate koristiti bazen tijekom čitave godine, unutarnji zatvoreni bazen je pravo rješenje za vas. Kada je bazen izgrađen unutar zgrade, može ga se koristiti tijekom čitave godine, posebno u zimskim mjesecima kada su dani kratki a poslijepodnevne šetnje otpadaju.

U većini slučajeva bazen je dio wellness prostora zajedno sa masažnim bazenom ( whirlpool-om ), saunama i napravama za razgibavanje, koje su odličan izbor za zimski period kada je manja mogućnost razgibavanja u prirodi.